Japonių grožio paslaptys

Rytiečių požiūris į grožį pirmiausiai prasideda nuo žodžių „sveikata“, „dvasia“. Graži moteris – pirmiausiai sveika moteris, arba, kitaip tariant, išorinis grožis prasideda žmogaus viduje.

Japonių lieknumą, jaunatvišką išvaizdą, ilgaamžiškumą daugiausia lemia gyvenimo būdas ir mityba, kurią galime pakeisti ir kiekvienas iš mūsų.

  • Japonės kasdien valgo įvairų maistą ir gamina jį mažomis porcijomis. Patiekalai patiekiami ant mažų dailių lėkštelių, kiekvienas atskirai.
  • Jos nevartoja kiaulienos, dešrelių, mėsainių, bet valgo labai daug šviežių daržovių.
  • Žuvis ir jūros gėrybės (krevetės, kalmarai, aštuonkojai, įvairūs moliuskai, jūros kopūstai) užima svarbią vietą japonų valgiaraštyje. Jūros gėrybės – tai jodo šaltinis, todėl japonai beveik neserga skydliaukės ligomis. Skydliaukė gamina tiroksiną, kuris laikomas ne tik lieknumo, bet ir grožio hormonu. Nustatyta, kad kai organizmui jo trūksta, išsausėja oda, lūžinėja nagai, plaukai praranda žvilgesį ir net saikingai valgant didėja svoris.
  • Japonės beveik nevalgo saldumynų, o desertų paruošimui naudoja nerafinuotą rudąjį cukrų.
  • Kasdieniame valgiaraštyje – sojos produktai. Soją rekomenduojama vartoti dėl jos teigiamo poveikio širdies ir kraujagyslių sistemai, kadangi joje gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių, maisto skaidulų, vitaminų, mineralų.
  • Japonės geria daug žaliosios arbatos, turinčios antioksidacinėmis savybėmis pasižyminčių flavanoidų. Žalios arbatos reiktų išgerti bent po puodelį per dieną.

Šaltinis: http://www.decotopics.com

3 komentarai


  1. Nesamones! Tas kas paraše ši straipsnį nėra buves Japonijoje!

    Atsakyti

  2. Šiuo metu esu japonijoje.Apie maista tai tiesa,tik va gražiu japoniu 1 iš šimto,dauguma klišu ir neproporcingu sudėjimu,kaip ateivės arba smarkiai ligoti žmonės

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *