Ramen makaronai paskaninti vabzdžiais pritraukė sensacijų mėgėjus Tokijuje.

Maždaug per keturias valandas  Ramen  Nagi restoranas pardavė 100 dubenėlių makaronų, paskanintų vabzdžiais.  Ypatingieji  Ramen buvo paruošti vienos dienos Sekmadieniniam renginiui.

Makaronai buvo apibarstyti maždaug tuzinu mažų svirplių, didžiųjų milčių, kuriuos vėliau klientai dėjo į sriubą paskanintą svirplių, žiogų ar šilkverpių milteliais. Kaina šio neįprasto patiekalo  13,50 JAV dolerių.

Pasak  studentės Anri Nakatani „ Tai gerai apkepinta, trašku ir nėra blogo skonio, tai panašu į gerai keptas krevetes“.

Vabzdžiai dėl baltymų yra valgomi daugelyje šalių, tokių kaip Kinija, Gana, Meksika  ir Tailandas,  Australijos čiabuviai taip pat valgė vabzdžius. Netgi dalis tradicinės japonų virtuvės, kaimo vietovėse, naudojo vabzdžius , tačiau tik nedaugelis miestiečių turėjo galimybę juos išbandyti.http://www.japantimes.co.jp/life/2017/04/11/food/ramen-flavored-with-insects-attracts-thrillseekers-in-tokyo/#.WO5aD6L-vIU

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *