Dieta Japoniškai!

Dietologai tikina, kad sulieknėjimo efektas laikosi iki dviejų metų. Be to, internete labiausiai paplitę du japoniškos dietos variantai: pirmoji (manoma, kad ji autentiškiausia) yra minima knygoje „Japonės nesensta ir nestorėja“, kurioje aprašomas mitybos sistemos pagrindas – žuvis, ryžiai ir jūros dumbliai, o antroji lenkia pirmąją populiarumu. Laikantis antrojo japoniškos dietos varianto, būtina nenukrypti nuo kurso, tuomet per 14 dienų galima numesti apie 7 kilogramus antsvorio.

* Laikytis dietos teks griežtai. Jos metu – jokio alkoholio, cukraus, druskos, bulvių ir miltinių patiekalų. Nerasite, beje, čia ir ryžių.
* Valgykite lazdelėmis – taip suvalgysite mažiau.
* Svarbiausia – nieko nekeisti ir nefantazuoti, o laikytis griežtai nustatytų normų – tą dieną valgyti tai, kas nurodyta.
* Gerkite daug vandens – ne mažiau kaip 1,5 l per dieną. Taip pat vartokite vitaminus, nes japoniškos dietos valgiaraštyje jų nėra užtektinai.
* Galbūt kažkam pasirodys, kad itin daug reikia gerti kavos. Čia specialistų nuomonės išsiskiria ir vieni sako, kad reikia gerti kavą, o kiti – mikroelementais ir antioksidantais praturtintą žaliąją arbatą.
* Manoma, kad klasikinis japono meniu – 300 g ryžių, 250 g daržovių, 60 g ankštinių daržovių ir 120 g žuvies per dieną.
* Ypatumai. Šios dietos nepatartina laikytis toms, kurių aukštas kraujo spaudimas (dėl kavos), kurios serga cukriniu diabetu, inkstų bei skrandžio ir virškinamojo trakto ligomis, taip pat nėščioms ir maitinančioms moterims. Kaip pastebėsite, po savaitės, t. y. nuo 8 dienos, dieta eina atgal, maitinatės atvirkštine tvarka: 8 diena kaip 6, 9 – kaip 5, 10 – kaip 4 ir t.t. Paskutinę dietos dieną – „laisvas meniu“.

1 DIENA
Pusryčiai: puodelis kavos be cukraus.
Pietūs: salotos iš virtų kopūstų su alyvuogių aliejumi; 2 kietai virti kiaušiniai; 1 stiklinė pomidorų sulčių be druskos.
Vakarienė: 200-250 g žuvies (geriausia paruoštos ant garų, o jei kepate, tai neprisvylančioje keptuvėje).

2 DIENA
Pusryčiai: puodelis kavos; 1 ruginės arba sėlenų duonos džiūvėsėlis.
Pietūs: 200-250 g bet kokios žuvies; salotos iš šviežių daržovių ir kopūstų su lašeliu augalinio aliejaus.
Vakarienė: 100 g virtos jautienos; 1 stiklinė kefyro.

3 DIENA
Pusryčiai: puodelis kavos; 1 ruginės arba sėlenų duonos džiūvėsėlis.
Pietūs: 1 didelė cukinija, pakepinta skiltelėmis nedideliame aliejaus kiekyje.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai; 200 g virtos jautienos; salotos iš šviežių kopūstų su lašeliu augalinio aliejaus.

4 DIENA
Pusryčiai: puodelis kavos.
Pietūs: 1 žalias kiaušinis; 3 didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi; 15 g kieto sūrio (bet kokio).
Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, vynuoges ir mangus).

5 DIENA
Pusryčiai: salotos iš žalių morkų su citrinos sultimis.
Pietūs: 200-250 g bet kokios žuvies; 1 stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, vynuoges ir mangus).

6 DIENA
Pusryčiai: puodelis kavos.
Pietūs: 0,5 nedidelės virtos vištos (be riebalų ir odos); salotos iš šviežių kopūstų arba morkų.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai; salotos iš žalių morkų su augaliniu aliejumi.

7 DIENA
Pusryčiai: žalioji arba žolelių arbata be cukraus.
Pietūs: 200 g virtos jautienos; šiek tiek vaisių (išskyrus bananus, vunuoges ir mangus).
Vakarienė: bet kuris iš ligšiolinių vakarienės variantų (išskyrus 3 dienos).

8 DIENA
Pusryčiai: puodelis kavos.
Pietūs: 0,5 nedidelės virtos vištos (be riebalų ir odos); salotos iš šviežių kopūstų arba morkų.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai; salotos iš žalių morkų su augaliniu aliejumi.

9 DIENA
Pusryčiai: salotos iš žalių morkų su citrinos sultimis.
Pietūs: 200-250 g bet kokios žuvies; 1 stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, vynuoges ir mangus).

10 DIENA
Pusryčiai: puodelis kavos.
Pietūs: 1 žalias kiaušinis; 3 didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi; 15 g kieto sūrio (bet kokio).
Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, vynuoges ir mangus).

11 DIENA
Pusryčiai: puodelis kavos; 1 ruginės arba sėlenų duonos džiūvėsėlis.
Pietūs: 1 didelė cukinija, pakepinta skiltelėmis nedideliame aliejaus kiekyje.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai; 200 g virtos jautienos; salotos iš šviežių kopūstų su lašeliu augalinio aliejaus.

12 DIENA
Pusryčiai: puodelis kavos; 1 ruginės arba sėlenų duonos džiūvėsėlis.
Pietūs: 200-250 g bet kokios žuvies; salotos iš šviežių daržovių ir kopūstų su lašeliu augalinio aliejaus.
Vakarienė: 100 g virtos jautienos; 1 stiklinė kefyro.

13 DIENA
Pusryčiai: puodelis kavos be cukraus.
Pietūs: salotos iš virtų kopūstų su alyvuogių aliejumi; 2 kietai virti kiaušiniai; 1 stiklinė pomidorų sulčių be druskos.
Vakarienė: 200-250 g žuvies (geriausia paruoštos ant garų, o jei kepate, tai neprisvylančioje keptuvėje).

14 DIENA
Pusryčiai: puodelis kavos.
Pietūs: virta žuvis; salotos iš šviežių kopūstų su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, 1 stiklinė kefyro.

SĖKMĖS!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *