Japonai siūlo suvalgyti dar judančią begalvę varlę

atsisiųstiJaponai nesiliauja stebinti neįtikėtinais patiekalais. Naujausias jų pasiūlymas stiprių nervų gurmanams – lėkštėje vis dar šokčiojanti, gleivėta didžiulė varlė. Ar išdrįstumėte?

Kaip rašo „Daily Mail“, neseniai internete daug kalbų ir gyvūnų teisių aktyvistų įsiūčio sukėlė vaizdo įrašas, kuriame rodomas šio patiekalo paruošimas. Silpnesnių nervų žmonėms jo žiūrėti iš tiesų nepatariama.

Vaizdo siužete rodoma, kaip šefas keliais lengvais judesiais pribaigia gyvą varlę, peiliu nurėžia jai galvą ir nudiria odą. Tuomet supjausto ją gabalėliais ir patiekia ant ledo su sojų padažu ir citrinos skiltele.atsisiųsti (2)

Nors prieš kelias akimirkas jai buvo nupjauta galva, lėkštėje ji vis dar juda, o jos kojelės pulsuoja. Rodos, varlė gyva ir tuoj ims ir iššoks iš lėkštės.

Šį vaizdo įrašą peržiūrėjo jau daugiau nei 1 mln. internetinės svetainės „Youtube“ lankytojų. Vieni jų tokį varlės paruošimo būdą vadino žiauriu kankinimu, kiti nematė kuo tai skiriasi nuo bet kurios kitos mėsos paruošimo.

Niujorke dirbantis garsus japonų šefas Mamie Nishide teigė, kad tai tikrai neįprastas patiekalas.

„Nenoriu, kad galvotumėt, jog čia yra tradicinis maistas, kuriuo mėgaujasi visi japonai. Taip nėra. Tai keista“, – kalbėjo jis.atsisiųsti (1)

Varlės patiekalą siūlantis Tokijo restoranas yra įsikūręs Shunjuku gatvėje, kurioje tokius keistus patiekalus siūlančių restoranų netrūksta. Dažniausiai čia užsuka ekstremaliai nusiteikę turistai ir jiems siūloma paragauti minkštakiaučių vėžlių, paršo sėklidžių, gyvatės antpilo, ant grotelių keptų driežų, dar plakančių gyvūnų širdžių ir štai tokį varlės patiekalą.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

Šaltinis: http://pasaulis.lrytas.lt/ 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *