Japoniškas austrių užkandis

Norime su Jumis pasidalinti išskirtiniu japonišku receptu. Patiekalui paruošti pakaks vos 20 min, tiesa, dar 2 valandas reikės luktelėti kol susistovės padažiukas.

Ingridientai (pagaminti 6 užkandžiams): 
12 gyvų austrių
3/4 šaukštelio tobiko (žuvies skraiduolės ikrai)
1 šaukštelis Wasabi milteliai
1 šaukštas ryžių vyno actas
2 šaukštai sojos padažas
6 putpelių kiaušiniai
3 šaukštai sakės
100ml Mirin (saldyta sakė)
6 citrinos giežinėliai
 
Gaminimas:
1. Suplakite Mirin, actą , wasabi, sojos padažą ir sakę. Mišinį palikite kambario temperatūroje apie 2 valandas, kad nuosėdos nusėstų ant  dubenėlio dugno.
2. Tuo tarpu išlukštenkite austres ir sudėkite po 2 į kiekvieną stikliuką.
3. Atsargiai užpilkite po 2 valgomuosius šaukštus,  1punkte pagaminto mišinio, į kiekvieną stikliuką. Įmuškite po 1 putpelės kiaušinį, įdėkite po 1/8 arbatinio šaukstelio tobiko. Papuoškite citrina ir skanaus 🙂
 
Jei kilo klausimų, apie gamybos procesą toliau rasite video
Šaltinis: http://allrecipes.co.uk/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *