Pietūs su profesionaliu virėju iš Japonijos Tsutomu Watanabe

Japonų manymu, maistas turi derėti su gamta ir asmeniu, kuris ruošia patiekalą. Japoniška virtuvė gali būti apibūdinama dviem žodžiais – „natūrali ir harmoninga“. Kulinarijos pasaulyje Japonija yra išskirtinė šalis – japonai stengiasi ne kurti naujus skonius, bet minimaliai apdirbant produktus ir naudojant nedaug prieskonių, išlaikyti natūralius. Gaminant maistą visuomet stengiamasi pabrėžti patiekalo išvaizdą, išryškinti skonio savybes. Japonų virtuvė yra glaudžiai susijusi su gamtos ciklu: labai svarbūs beisikeičiantys sezonai, todėl indai, maisto rūšys ar papuošimai turi tai priminti. Tam tikri patiekalai valgomi tik apibrėžtu laiku, o spalvingai dekoruojami saldumynai simbolizuoja sezonus:  jie primena sakurų žiedus arba hortenzijas, daromi apvalūs kaip mėnulis arba primena sniego pusnis. Japonų virėjai tiki, jog gaminant maistą jų siela pereina į gaminamą patiekalą – toks svarbus jiems yra gaminimo procesas.

 

Kviečiame atrasti Japoniją Kaune! Kovo 12-ają dieną, japonų maisto restorane „Yakata“, įsikūrusiame Kauno senamiestyje, svečiuosis profesionalus virėjas iš Japonijos Tsutomu Watanabe!

Pietų meniu:

Užkandžiai:

  • Žemoje temperatūroje virtos krevetės;
  • Vištienos vyniotinis;
  • Špinatai su „Tofu“;
  • Marinuota lašiša;
  • Žaliosios pupelės su sezamo padažu;
  • Marinuotos daržovės.

 Sašimi;

 Sušis su skrudinta lašiša;

 Karštasis patiekalas:

  • Jautienos liežuvio steikas su „Teryaki“ padažu;

 Desertas

 Meniu kaina: 39 eur/asm.

Vietų skaičius ribotas.

 

Vieta: Restoranas „Yakata“, M. Valančiaus g.- 14, Kaunas,

Laikas: š.m. kovo mėn. 12 d. Pietus pradėsime 12 val. (pietausime apie 2 val).

Rezervuoti vietas: Mob. Tel.: 8 686 46322 ir 8 614 65453

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *